Jobbsøknad

En jobbsøknad er kun første trinn i en søkeprosess, og skal først og fremst fange arbeidsgivers oppmerksomhet og gjøre at nettopp du blir innkalt til et intervju.

Dette må du ha med i en søknad:
Søknaden skal settes opp som et brev, dette gjelder selv om du har snakket med og kanskje kjenner de som skal lese den. Du starter med å skrive fra hvem søknaden sendes - altså ditt eget fulle navn, kontaktadresse og alt annet arbeidsgiver trenger for enkelt å få tak i deg. Dette skrives øverst til venstre. Arbeidsgivers navn og adresse skriver du også fullt ut, rett under avsenderopplysningene. Sjekk nøye hvordan arbeidsgiver skriver navnet sitt, og gjør det samme for eventuell kontaktperson du sender søknaden til. Deretter skriver du en overskrift, som enkelt og greit forteller arbeidsgiver at dette er en «søknad på stilling som...». Etter overskriften viser du kort til hvordan du fikk vite om jobben, at du med dette ønsker å søke, og deretter noen korte opplysninger om deg selv og din utdannings- og yrkesbakgrunn. Dette bør være kortfattet.I CV-en skriver du litt mer utfyllende om disse tingene.

Dersom du på forhånd har ringt og fått vite mer enn det som står i stillingsannonsen, så henvis gjerne til dette. Har du satt deg litt nærmere inn i hva selskapet driver med, så få gjerne fram det også - da virker du både oppriktig motivert og kunnskapsrik. Avslutt gjerne søknaden med at dersom arbeidsgiver skulle ønske å vite mer, stiller du gjerne til intervju.